Πώληση οικοπέδου στη Καστάνια Μάνης - ELITE REAL ESTATE KALAMATA

Πώληση οικόπεδο Καστανία Λεύκτρος Μάνη

€ 49.000,= / $ 53,288.= * * For informational purposes only. Exchange rates may vary. Based on ECB reference rates.

ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗ

Οικόπεδο με άδεια οικοδομής

Οικόπεδο στη Μεσσηνιακή Μάνη και θέα τη θάλασσα, σε απόσταση 50χλμ από την Καλαμάτα και 8χλμ απο την Στούπα Μεσσηνίας που είναι από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα στην Πελοπόννησο. Κοντά θα βρούμε τις ομορφότερες παραλίες (Καλογριά, Στούπα, Φονέα, Καλαμίτσι, Δελφίνια, Πανταζή, Πλάκες κ.α.

Το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού 800 μέτρων στάσιμου οικισμού της Καστανέας που πρόσφατα ανακηρύχθηκε βυζαντινός οικισμός. Είναι από τους παλαιότερους, ιστορικά και ωραιότερος οικισμός της Μάνης.

Το οικόπεδο έχει άδεια δόμησης έως το 2024, for ισόγεια πέτρινη κατοικίας 49τ.μ. μετά περιτοιχίσεως και στέγης που περιλαμβάνει βεράντα με θέα προς την θάλασσα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και WC. Έχει την δυνατότητα να βγάλει κάποιος άδεια δόμησης έως 200 τ.μ. κατά παρέκκλιση, επειδή εφάπτεται στον κοινοτικό δρόμο Καστάνιας – Σαϊδόνας αλλά και επειδή βρίσκεται εντός ζώνης 800 μέτρων του στάσιμου οικισμού της Καστάνιας.

Με την αγορά του οικοπέδου θα μπορούσε κάποιος να επενδύσει κατασκευάζοντας π.χ. 4-5 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (εκμεταλλευόμενος ενδεχομένως τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις με 50% από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ). Αλλιώς θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει με εξοχικές κατοικίες.

Τέλος να σας αναφέρω ότι η περιοχή πάνω από αυτόν τον κοινοτικό δρόμο χαρακτηρίσθηκε ως «NATURA» προστατευόμενη. Από τον κοινοτικό δρόμο περνούν ρεύμα και νερό.

Beaches in the area:

Location

Το οικόπεδο βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Καστάνιας – Σαϊδόνας και απέχει 10 λεπτά από την θάλασσα και την Στούπα και 15χλμ., ή 25 λεπτά από την Καρδαμύλη με το αυτοκίνητο. Από κάτω επίσης περνάει κι άλλος δρόμος, αγροτικός. Το οικόπεδο είναι 2584,83τ.μ. και έχει δίπλα του ένα πανέμορφο διώροφο πέτρινο σπίτι με ωραίους προαύλιους χώρους και πολύ ωραία θέα. Ομοίως το ανώτερο οικόπεδο βρίσκεται σε αξιοζήλευτη θέση με πανοραμική θέα προς θάλασσα και τους πρόποδες του Ταϋγέτου καθώς τον ορίζοντα του δεν κλείνει τίποτα.

Historic Facts:
Η Καστάνια αναφέρεται στην ιστορία τουλάχιστον από το 1278 όταν και αποτελούσε το κρησφύγετο για αρκετούς ιστορικούς φυγάδες όπως ο βυζαντινός πρίγκηπας Κροκόδειλος Κλαδάς, ο οποίος μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης εγκαινίασε τον ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων. 

Μεταγενέστερα το 1803 – 1806 στον Πύργο του καπετάν Δουράκη που έχει 5 πατώματα στην είσοδο του χωριού, κρυβόταν ο Θ. Κολοκοτρώνης από τον μεγάλο διωγμό των κλεφτών. Άλλα αξιοθέατα είναι ο βυζαντινός ναός του Αγ. Πέτρου με τον πανέμορφο γλυπτό διάκοσμο και τις αγιογραφίες του 13ου αιώνα. Κοντά του η σκιά του μεγάλου πλάτανου με την πηγή με το γάργαρο νερό. Η Καστάνια είναι το χωριό με τις περισσότερες βυζαντινές εκκλησίες της Μάνης, οι οποίες είναι τουλάχιστον οκτώ.

AVAILABLE FROM:

ELITE REAL ESTATE KALAMATA - REAL ESTATE OFFICE

Real Estate Office Kalamata
kalamata [at] eliterealestaste.gr
+30 2721028928

en_US